Primele 15 zile pentru viață din cele 40 au trecut

România este un front deschis în lupta pentru cei nenăscuți prin campania „40 de zile pentru viață” care în această primăvară se desfășoară în 6 orașe. Peste 1000 de români ies în stradă zi și noapte, participă la veghe și se roagă pentru viață și pentru un viitor mai luminat. La locurile de veghe vin din ce în ce mai mulți necunoscuți care sunt impresionați de inițiativă și care îndrăznesc să își susțină poziția într-un mod public și pașnic.

Baia Mare

Vin în stradă foarte mulți tineri, cărora nu le este rușine să dea mărturie despre credința lor și care cu toată hotărârea țin garda sus pentru viață. Ei ies în stradă nu doar pentru problemele politice ale țării noastre, ci mai ales pentru cei mai mici, pentru cei cărora nu le este dat nici măcar dreptul la viață! Corupția în forma ei cea mai urâtă începe prin nerecunoașterea dreptului la viață a tuturor ființelor umane! Dacă acest drept nu este respectat și ocrotit prin lege, cum putem vorbi despre celelalte drepturi? Vin în stradă familii împreună cu copiii lor, care de multe ori nu depășesc 3-4 ani și care se încumetă să țină pancartele uneori grele cu fotografii ale copiilor nu cu mult mai mici decât ei. Părinții își învață copiii să promoveze egalitatea și iubirea față de semeni, născuți sau nenăscuți, cunoscuți sau necunoscuți. Toți acești părinți construiesc prin copiii lor o societate deschisă, solidară și preocupată de binele comun.

Iași

Vin în stradă bătrâni care, cu mâinile tremurânde, se roagă pentru nepoții pe care, poate, nu i-au avut, sau pentru copiii a căror viață este la mâna mamei sau a tatălui. Acești bătrâni, care au experiența vieții cu greutățile și frumusețea ei, dau mărturie despre darul incontestabil al lui Dumnezeu de a fi pe acest pământ.

Timișoara

Vin în stradă lideri religioși care dau exemplu comunităților pe care le îndrumă și își asumă responsabilitatea de a fi misionari mai îndârjiți ai vieții în mijlocul celor pe care-i păstoresc. Sunt comunități care participă la veghe împreună cu preoții, cu persoanele consacrate, se roagă pentru viață în bisericile și mănăstirile lor și cheamă la post și rugăciune pentru ca viața celor nenăscuți să nu se mai afle niciodată sub semnul întrebării.

Iași

Există o determinare extraordinară în inimile celor care participă la veghe și care nu se lasă alungați de vânt, ploi sau timpul rece. Nici reacțiile mai puțin încurajatoare sau cele de-a dreptul violente nu îi descurajează pe cei care cred că toată convingerea că viața este de contestat! Forțele de ordine și-au dat în unanimitate disponibilitatea de a interveni ori de câte ori este nevoie și chiar trec de câteva ori pe zi pe la locurile de veghe și încurajează tacit voluntarii.

Cluj

E uimitor cum se poate schimba un oraș atunci când lupta pentru viață se poartă și în stradă! Reacțiile în rândul trecătorilor sunt nenumărate, cele mai multe de apreciere și susținere iar persoane care și-au ascuns rănile multă vreme au curaj să vorbească despre durerile lor. Să fie oare acesta primul pas spre vindecare al unei societăți care pune mai degrabă preț pe confort decât pe viață?

Nu uita să te înscrii și tu la veghe!